Het geweldige Microsoft Teams

Steeds meer mensen zien de voordelen van Microsoft Teams. Maar wat is het eigenlijk? Waarom zou je het gebruiken en wat moet je precies doen als je Teams wilt inzetten in je organisatie? Alle antwoorden op deze vragen, kun je in dit artikel vinden.

Wat is Microsoft Teams?

Daar heeft Microsoft het volgende antwoord op: “Een krachtige hub voor teamwerk die chat, videogesprekken, bestanden en apps combineert in een gedeelde werkruimte.”

Als we het uitgebreider maken, dan betekent dit dat Teams je binnen MIcrosoft 365 mogelijkheden biedt voor slimmer samenwerken. Zo kun je bijvoorbeeld binnen Teams chatten, bellen, meetings houden en bestanden (files) delen. Je kunt het zelfs gebruiken voor het houden van een webinar. Daarnaast kun je samenwerken binnen de apps die je in de Teams omgeving zet. En weet je wat zo fijn is? Het stukje software werkt op ieder device, dus ook van je mobiele telefoon.

Waarvoor gebruik je Microsoft Teams?

Het samenwerken tussen mensen, dat ondersteunt Teams. Dit kan bijvoorbeeld een één op één chat met een collega zijn die op dat moment thuiswerkt, maar ook een vergadering met een grotere groep van binnen en buiten je organisatie. Hiervoor hoef je nog niet eens in een ruimte te zitten. Je hebt alleen een goede internetverbinding en een licentie van Teams nodig. Als bijvoorbeeld je collega in Japan zit en jij in Nederland, dan kunnen jullie alsnog samenwerken. Uiteraard moet je wel letten op het tijdsverschil. Verder kun je veilig bestanden met elkaar delen en samenwerken binnen de gekozen apps.

Waarom is werken met Teams zo efficiënt?

Vanaf iedere plek en vanaf ieder device is het mogelijk om te werken met Teams. Doordat je binnen in één digitale omgeving blijft, maakt dit voor alle leden van het team overzichtelijk. Conversaties kun je bijvoorbeeld makkelijk terugvinden, maar ook documenten per groep.

Daarnaast hoef je net iedere keer te schakelen en verschillende programma’s te openen. Wat natuurlijk super fijn is, zeker wanneer je heel veel open hebt staan. Teams biedt namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende software programma’s binnen de Teams omgeving. Dit kan bijvoorbeeld Word of Excel zijn, maar ook externe programma’s zoals Twitter en Trello.

Ook handig: wanneer je eenmaal verbonden bent met Teams, hoef je niet iedere keer een wachtwoord in te voeren als je vanuit Teams wilt werken met applicaties.

Verder heeft Teams veel meer handige dingen die je dagelijkse werk net wat efficiënter maken. Zo kun je bijvoorbeeld notificaties instellen per app of channel cross posting. Hiermee heb je de mogelijkheid om één bericht in meerdere kanalen tegelijk te delen.

Hoe is de beveiliging geregeld bij Microsoft Teams?

Met Teams kun je veilig samenwerken met anderen. Alle producten van Microsoft staan bekend om hun uitstekende beveiliging. Bij Microsoft zijn privacy en beveiliging nooit een bijzaak. Niet voor niets kiezen veel overheden, advocatenkantoren en gezondheidsinstellingen om die reden voor Microsoft 365. Teams biedt goede mogelijkheden op het gebied van gegevensbeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan functies zoals preventie van gegevensverlies, bewaarbeleid, juridische bewaring en meer.

Belangrijkste beveiligings- en privacyfuncties in Teams

Meervoudige verificatie

Gebruikers moeten aanvullende vormen van verificatie verstrekken om hun identiteit te bewijzen. Dit zorgt ervoor dat hun accounts beschermd wordt tegen aanvallen die profiteren van zwakke of gestolen wachtwoorden.

Vergaderopties

Bij een vergadering kun je beslissen wie van buiten je organisatie rechtstreeks aan kan deelnemen en wie in de lobby moet wachten totdat iemand ze toelaat. Een organisator kan deelnemers verwijderen tijdens de vergadering.

Externe toegang

Dit biedt een geverifieerde verbinding met een andere organisatie en maakt samenwerking tussen organisaties mogelijk.

Toegang tot opname

Dit is beperkt tot mensen die aan de vergadering deelnemen of voor de vergadering zijn uitgenodigd. Een organisatie kan anderen toegang verlenen. Opnamen worden naar Microsoft Stream geüpload en mogen worden gedeeld en gedownload volgens machtigingen die accountbeheerders hebben ingeschakeld.

Bewaarleid

Het is mogelijk om inhoud te beheren in de organisatie door gegevens te weigeren of te bewaren om te voldoen aan de organisatiebeleid, branchevoorschriften en wettelijke vereisten.

Gegevensopslag

Gegevens in Teams bevinden zich in Microsoft’s veilige netwerk van datacenters om je te helpen aan compliancevereisten te voldoen.

Veilige gasttoegang

Gebruikers kunnen samenwerken met individuen buiten de organisatie, terwijl ze nog steeds hun toegang tot organisatiegegevens beheren.

Meer weten over Microsoft Teams?

Bel dan 010 30 60 000 of mail info@digihero.nl. We staan voor je klaar!

Vragen?
Neem contact op met ons.

maandag t/m donderdag

9:00-17:30

vrijdag

9:00-16:30